Find en billig boligadvokat til tinglysningen af dit skøde

12 februar 2021 Lotte Hindsberg

Når du har købt en ny bolig, er der en masse papirarbejde. Blandt andet skal der laves et skøde udfra købsaftalen, og det skal tinglyses. Før skødet er tinglyst af tinglysningsdomstolen er boligen ikke din, også selvom du har betalt og er flyttet ind. I værste tilfælde kan sælgers kreditorer tage pant i boligen, hvis han har gæld.

Du betaler som køber for tinglysningen. Du betaler et fast gebyr og så en promille af købssummen. Du kan søge på billig boligadvokat og finde en, der kan lave det nødvendige papirarbejde. Tinglysningen foregår i dag digitalt og både du og sælger underskriver ved hjælp af NemID.

Hvordan kan boligadvokaten ellers hjælpe dig

Udover den vigtige tinglysning er der mange andre områder, hvor du med fordel kan få hjælp af en boligadvokat i forbindelse med dit boligkøb. Han er en dygtig og erfaren forhandler, som du kan drage nytte af, når du skal i banken og forhandle boliglån med banken. Selv små ændringer til din fordel, kan betyde store beløb på den lange bane og have stor betydning for det månedlige afdrag. 

Det samme gør sig gældende, når du har fundet den bolig du gerne vil købe. Din advokat kan hjælpe med at finde ud af om der er kommunale lokalplaner, som påvirker din lyst til at købe. Det kan være positivt som negativt. Et stort supermarked som gøre indkøb nemmere kan være positivt, hvorimod en motorvej lige udenfor hækken kan virke temmelig afskrækkende. 

Din advokat ved også hvilke spørgsmål der skal stilles til ejendomsmægleren, for at du får et retvisende billede af boligen og ikke kun de positive sider. Det er vigtigt at huske på at ejendomsmægler et sælgers mand og ansat til at få den bedst mulige pris for boligen, hvorimod boligadvokaten er ansat til at skaffe dig den bedst mulige handel.

Flere Nyheder