Effektiv alkoholafvænning på professionel misbrugscenter

By:

Misbrug af forskellige substanser repræsentere et stort og betydningsfuldt problem i de vestlige samfund. Uanset om en misbrugsramt er blevet afhængig af alkohol eller receptpligtig medicin, eller om misbruget går i retning af narkomani, ludomani eller afhængighed af hash eller marijuana, er mekanismerne nærmest identiske.

Et hvert misbrug starter i det små – måske som en weekend foreteelse – og vokser støt og roligt i et tempo, så man måske ikke lægger mærke til det, førend det er for sent at stille noget op. Det kan være alkoholikeren, som til at begynde med bare lige skulle have en sjus eller en øl inden sengetid, og så en lille gibbernakker til at vågne på. Eller pillemisbrugeren, som begyndte at tage smertestillende medicin efter en operation, men ikke stoppede, da smerterne fortog sig.

Man behøver således ikke at være stiknarkoman for at være misbruger. Misbrug ses i alle samfundslag og skeler ikke til alder, køn, uddannelse, hudfarve eller andre faktorer. Er du først fanget i afhængighedens favntag, er du ikke heldigere stillet, hvis du har en ph.d., end hvis du er ufaglært.

Alkoholafvænning og behandling – en nødvendighed for misbrugsramte

Der vil dog altid være en vej ud af misbruget for de, som har motivationen og viljen intakt. Et hårdt misbrug kræver professionel hjælp – og derfor er det vigtigt, at du opsøger et seriøst misbrugscenter, hvis du ønsker hjælp til en kæreste eller ægtefælle – eller et anden familiemedlem – som er faldet i et misbrug.

På Behandlingscenter Søby Park kan du få hjælp til alle trin i processen, fra den svære konfrontation og til den efterfølgende alkoholafvænning. Behandlingscenter Søby Park har en høj succesrate – 4 ud af 5 patienter, som har gennemgået et behandlingsforløb på Behandlingscenter Søby Park, kommer ud på den anden side fri for afhængighed, og klar til at bygge deres tilværelse op på ny.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk