Den rette belysning i dagligstuen med lamper fra LE KLINT

By:

I vinterhalvåret oplever flere mennesker end måske antaget at få en vinterdepression – i større eller mindre grad. Med en sådan har man et energiniveau, der er væsentligt nedsat, og man er måske mere tilbøjelig til at hænge med næbbet.

En vinterdepression skyldes årstidens mangel på lys. Rent biologisk opstår neurologiske ændringer i hjernen som følge heraf, og nogle mennesker påvirkes i højere grad end andre.

Lys er altså vigtigt! Ikke blot om vinteren, men så snart mørket falder på. Men hvordan indrettes et hjem, så mængden af elektrisk lys er optimal, samtidig med at det er smukt og stiligt? Her følger nogle bud og råd.

Den gode belysninger spiller naturligvis sammen med, hvordan et givent rum bliver anvendt. Måske har du et rum i dit hjem, du ikke synes fungerer optimalt? Det kan med stor sandsynlighed skyldes dit lampe,- og belysningsvalg.

Når dagligstuen skal møbleres ses det ofte, at der laves grupperinger af møbler, hvilket kan give en fornemmelse af “rum i rummet”. Det samme kan du med lys.

Det danske designmærke LE KLINT har i årevis produceret de mest fantastiske lamper i højeste kvalitet, og på designklassikershop.dk kan du finde et bredt sortiment, så du får fingre i de helt rette. Et bud er “Model 325” i lys eg fra LE KLINT; en smuk og skulpturel gulvlampe med en justerbar tværbom, så den kan tilpasses i både højde samt vinkel, ligesom den har et lampehoved med vippefunktion. Du får her en lampe, der er perfekt til dit læsehjørne.

Du vil ofte også have et mere generelt lys, der rammer hele stuen, men opsuppleret med et antal mindre lamper, eksempelvis ved din sofa. Ved valget af den velkendte “SAXLAMPE” fra LE KLINT, designet af Erik Hansen i 1952, kan du give din stue et variabelt lys – og så er den tilmed en eviggyldig klassisker, der med sit enkle udtryk vil passe ind i det fleste hjem.

Denne fås også hos designklassikershop.dk, og du kan vælge imellem forskellige træsorter.

Posted in: le klint