Værd ikke en paragrafrytter som elektriker

24 October 2019 Anders Lundtang Hansen
Værd ikke en paragrafrytter som elektriker

Der er mange områder, man kan være en paragrafrytter, og nogle gange er det også kun godt at være det, så der er styr på tingene, så længe det ikke kammer over til unødig bureaukrati, eller man bliver ineffektiv i ens firma.

Men hvis man for eksempel arbejder som i elektriker i Horsens, hvor man ejer dette firma, så er der specielt ét punkt, hvor man ikke skal være en flueknepper og nøjregnende med, hvad reglerne dikterer: det er overfor kunderne.

Dette gælder ikke kun, når man som elektriker på denne lokalforankrede situation gerne vil have et godt forhold til ens lokalområde, men også overfor alle de andre kunder, der kan være alt fra naboen – man gerne vil kunne se i øjnene dagen efter – til dem, der kommer langvejsfra.

For man skal især huske, at hvis man oplever en dårlig service fra et firma, selvom alle reglerne er overholdt, så man tror, at alt er foregået til fuld tilfredshed, så kan det blive omtalt som negativ service i en anmeldelse på nettet.

Folk er ikke længere så gode til at tage sagerne på stedet og holde det internt; de vil gerne dele deres oplevelser med andre, der ikke har noget med den bemeldte sag at gøre, så man kan få vendt og drejet det – og så hører andre om ens firma i et negativt lys, som man så skal forsøge at vende derfra.

Men allerede derfra kan rygterne have spredt sig i en nedadgående spiral, hvorfor man potentielt har mistet flere kunder.

Et eksempel kan være, at man KUN kigger på, hvad loven siger om reklamationsret, hvorfor man ikke lige vil hjælpe, hvis dette er overskredet med en dag eller lignende.

Som tommelfingerregel skal man helst tænke, at man lige går dét skridt længere for kunden, selvom man måske ikke føler, det er berettiget eller nødvendigt – men kunden har altid ret, for det er dem, du lever af.