Spar penge og skån omverdenen med en effektiv varmepumpe

04 December 2021 Astrid Pedersen

editorial

Skal din og din families bolig være lidt grønnere og mere klima venlig når det handler om forbrug? Så er der faktisk mange tiltag du kan gøre.

Samtlige lyskilder bør selvfølgelig være de mest besparende typer. Med Smart Home elementer kan du sikre at apparater slukker – og ikke bare står på standby – når familien ikke er hjemme eller når alle sover. Og hvis du vil spare på varmen er der endnu flere lavt hængende frugter som er lige til at plukke.

Spar på forbruget uden at skrue ned for varmen

Du kan for eksempel minimere varmespildet fra din bolig ved at lade husets ydermure efterisolere og skifte ruderne i boligens vinduer ud med mere energibesparende af slagsen. På den måde undgår du at fyre for spurvene og dermed bruge penge på spild.

Vil du virkelig op og spare mesterboksen bør du dog gå mere drastisk til værks. Husets varmekilde kan nemlig godt være en rigtig stor synder i den henseende. Benytter du et gammelt slidt fyr til opvarmning af cirkulationsvand og brugsvand kan du med stor fordel skifte dette ud med en moderne luft til vand varmepumpe.

image

En sådan er nemlig meget ere effektiv når det gælder udnyttelsen af den tilførte energi. Du vil faktisk kunne spare over halvdelen af dine samlede udgifter til opvarmning af huset hvis du skrotter olie, gas eller pille fyret til fordel for en luft til vand varmepumpe. Og da du kan opnå tilskud til montering af en luft til vand varmepumpe vil den have tjent sig selv ind i løbet af nul komma fem.

Vælg den rette luft til vand varmepumpe fra starten

Det er selvfølgelig vigtigt at den varme pumpe du vælger har kapacitet til at levere samme eller højere ydelse end dit gamle fyr. Hos Amalo kan du få hjælp til at vælge mellem de forskellige luft til vand varmepumper på markedet – læs mere på Amalo.dk.