Regeringens støttepakke til erhvervslivet i kølvandet af Corona-krisen

20 marts 2020 Marie Pedersen
Regeringens støttepakke til erhvervslivet i kølvandet af Corona-krisen

Coronakrisen har påvirket adskillige danskere. Frygten for at sprede smitten, frygten for selv at blive syg, og frygten for at miste, har ikke kun skræmt danskerne, men også resten af verden.

Små og store virksomheder bliver ligeledes påvirket af tingenes tilstand. Mange virksomheder må sende ansatte hjem, og kan de ikke sidde hjemme og arbejde, kan virksomheden se sig nødsaget til at fyre dem. Dette kan få store økonomiske konsekvenser for virksomheden. Mange firmaer vil desuden opleve at miste kunder, og også her opleve store, økonomiske tab.

Regeringen har offentliggjort en hjælpepakke, der har til formål at hjælpe både små, selvstændige erhvervsdrivende, samt større virksomheder, som f.eks. hoteller og flyselskaber.

Hjælpepakken indeholder en række punkter. Det første handler om kompensation for faste udgifter. Kompensationen er målrettet virksomheder, der har oplevet et fald på mere end 40 % i omsætning. Kompensationen gives for at hjælpe virksomhederne med at dække udgifter, de ikke selv er i stand til at dække. Det kunne eksempelvis være husleje, elregninger eller kontrakter, der ikke kan opsiges.

Et andet punkt i hjælpepakken drejer sig om kompensation for selvstændige. Selvstændige med op til 10 ansatte, skal kunne få op til 23000 kr. om måneden i kompensation for tab af deres omsætning.

Derudover er det blevet vedtaget, at større virksomheder kan udskyde betaling af moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag. Arbejdsgivere kan desuden få sygedagpenge tilbagebetalt af staten, hvis en medarbejder er smittet med coronavirussen og sygemeldt.

Man understreger fra regeringens side, at der ikke er tale om lån, men en håndsrækning. Man er klar over, at disse tiltag vil koste staten mange penge. Hjælpepakken vil sende op mod 40 milliarder kroner ud af statskassen. I den forbindelse presser regeringen på, for at få bankerne til at udvise samfundssind og låne penge ud til virksomhederne. Staten har til det formål frigivet 17 milliarder kroner til bankerne.

Tjek også disse sider:

https://b2bnyt.dk/
https://erhvervsbloggen.dk/
https://b2bblog.dk/
https://erhvervstips.dk/
https://biztips.dk/
https://ErhvervsManden.dk/
https://AltOmErhvervslivet.dk/
https://erhvervsnews.dk/
https://ErhvervsAgent.dk/
https://DanskErhvervsLiv.dk/
https://bizbiz.dk/
https://ErhvervsBloggeren.dk/

Flere Nyheder