Nem og hurtig aftensmad i hverdagen med Chili Con Carne

21 June 2018 Astrid Pedersen

editorial

Den travle hverdag byder på mange udfodringer – især for udearbejdende småbørnsforældre. Ud over et måske opslidende job, er eftermiddagen og de tidlige aftener også en presset tid. Der skal hentes børn – ofte fra flere forskellige institutioner eller fritidsordninger – købes ind, laves mad, laves lektier, ryddes op og måske endda køres til forskellige fritids aktiviteter.

Det er klart, at man som forælder helst vil prioritere tid med sin familie frem for et af de mere pligt betonede gøremål, og derfor vælger mange småbørnsfamilier da også at købe sig til hjælp med eksempelvis rengøring.

Chili Con Carne – et lækkert alternativ til færdigretter og fast food

Desværre vælger mange i samme omgang at gå på kompromis med kvaliteten af den mad, familien indtager. Aftenmåltidet er som oftest det eneste tidspunkt på dagen, hvor familien kan samles omkring et nærende og sundt måltid mad, og der kan falde lidt ro på. Men hvis aftensmaden for de fleste hverdages vedkommende består af frysepizzaer eller fast food, fordi man som forælder ikke ønsker at svede over et komfur i flere timer, er det så som så med næringsværdien.

Det er dog muligt at finde en løsning, som tilgodeser både behovet for at være sammen med børnene, og samtidig servere et varmt, nærende – og hjemmelavet – måltid mad. Med en ret, som kan gemmes i dagevis, i køleskabet, fryses ned uden at tage skade, og nemt og hurtigt tøs op og opvarmes, er aftensmaden sikret uden at man behøver ty til de nemme og dyre færdige løsninger.

Blandt disse retter finder vi Chili Con Carne. Chili Con Carne er nemt at lave – og man kan med fordel lave en meget stor portion på én gang, som så kan fryses ned i mindre portioner og tøs op efter behov. Du kan finde opskriften på den velsmagende ret på dk-kogebogen.dk