Kylling i karry kan være et sundt alternativ til ofte at spise oksekød

30 May 2018 Emilie Jacobsen

editorial

De fleste ved vist efterhånden godt, at det ikke er sundt at spise for meget kød hver dag. Specielt ikke at spise meget rødt oksekød. Derfor kan det være en god ide, at du fra tid til anden prøver at lave nogle retter, der ikke indeholder oksekød. Det er med til at gøre, at du får en bedre sundhed.

En mulighed er, at du spiser kylling i stedet for oksekød i hvert fald en gang om ugen. Kylling er en mager form for kød, der er nemt for maven at fordøje. Det gør det rart for dig at spise. Der findes mange forskellige former for retter med kylling, som er nemme at lave. En af klassikerne er kylling i karry. Til det skal du bruge kyllingebryst, æbler, løg, smør, flødeost, hønsebouillon og selvfølgelig karry. Ofte vil du derfor ikke skulle købe så meget ind, når du laver retten. 

En klassisk opskrift på kylling i karry er, at du skærer kyllingebrystet i mindre stykker og steger dem i smør sammen med æbler, løg og karry. Derefter lader du det stå i hønsebouillong og til sidst tilsætter du langsomt flødeosten, så retten kan blive lækker og cremet. Du kan finde hele opskriften på en side som dk-kogebogen.dk. 

Hvis du finder ud af, at det er et hit at spise kylling i karry i stedet for oksekød og andre former for kød, har du mulighed for at variere retten på mange forskellige måder. Det kan for eksempel være ved, at du bruger kokosmælk i stedet for flødeost. Det giver retten en god smag af kokos, samtidig med at du bevarer den cremede fornemmelse. 

En anden mulighed er, at du udskifter æblerne med noget andet. Det kan for eksempel være peberfrugt, der også er meget søde i det. Du har altså mange muligheder for at ændre på retten, så den bliver ved med at være spændende.