Kan du tage dine børn med på arbejde som elektriker?

By:

Nogle arbejdspladser er mere børnevenlige end andre, og det kan da velsagtens forestille sig, at selve hovedkontoret, hvor du arbejder som elektriker i Holstebro, sagtens kan have børn gående rundt i begrænset omfang.

Men der er jo også en grund til, at man har barns første sygedag, omsorgsdage, afspadsering og så videre, så man netop kan tage sig af den slags.

For hvis barnet er helt lille, så vil det næppe passe ind på særligt mange arbejdspladser, medmindre der vitterligt er tale om vuggestuer eller børnehaver.

Og hvis barnet er lidt længere op i alderen, så kunne man forestille sig, at barnet kunne blive hentet hos nogle andre, befinde sig i nogle institutioner, eller noget familie eller nogle venner kan passe barnet, imens man er på arbejde.

Er der vitterligt ikke andet at gøre, end at man skal have barnet med på arbejde, så er man nødt til at høre chefen ad, om det kan lade sig gøre og sørge for, at det bliver en engangsforestilling, så man ikke konstant kommer rendende og bruger ens arbejdsplads som reserve-børnehave.

Problemet opstår også ved, at de færreste elektrikere opholder sig på hovedkontoret hele dagen, hvor de lige kan isolere sig på et kontor, så man ikke generer de andre medarbejdere, og man kan holde øje med barnet hele tiden med et halvt øje.

Som elektriker skal man ofte ud på mange forskelligartede arbejdspladser i form at besøg hos kunder, og det er næppe alle steder, der er lige børnevenlige.

Desuden regner kunden nok heller ikke med, at man ligefrem tager et barn med på arbejde på den måde, og hvem bærer så ansvaret for barnet, hvis det kommer til skade?

Derfor mener vi, at er der intet andet at gøre, så kan man forsøge at tage barnet med på arbejde, men ellers skal man forsøge at begrænse omfanget af det.

Posted in: elektriker