Gør dit tøj unikt med strygemærker

04 september 2021 Birthe Boye Vestergaard

Strygemærker har alle dage været et hit for børn. Ud over at mærket kan dække over en grim plet eller et hul, får barnet sin yndlingsfigur strøget på trøjen eller bukserne, og det plejer at give bonuspoint.

Når det kommer til strygemærker, kan de fleste voksne nok huske, hvordan man i barndommens land ofte havde et unikt mærke på sin jakke eller bukser. Et mærke der ikke oprindeligt sad på tøjet, men som pludselig gjorde, at tøjet tog sig ekstra sejt ud, efter mærket kom på.

Strygemærker er både sjove, flotte og funktionelle, fordi de kan sparke nyt liv i et stykke tøj, og derudover kan mærket samtidig dække over en plet, der bare ikke vil gå af i vask, eller et lille hul. Med et strygemærke kan man hurtigt glemme alt om hullet, og tøjet kan komme i brug relativt hurtigt igen.

Vælg mellem yndlingsikonerne

Fordi strygemærker er så populære at sætte på tøjet, er der adskillige figurer, ikoner og dekorative mønstre på markedet. Der er nærmest ingen grænser for, hvem og hvad du eller dit barn kan få strøget på tøjet. Og husk at det behøver ikke stoppe ved blot et mærke, fordi der “kun” var kommet et hul på bukserne.

Antallet af mærker er helt op til dig og din kreativitet. Flere mærker inden for et afgrænset område på trøjen kan udgøre et flot mønster i sig selv. Og et mærke hist og pist kan peppe en cowboyjakke op. Uanset hvor mange mærker du vælger, er det meget nemt at stryge på. Det tager faktisk kun et øjeblik.

Tidsfaktoren er også med til at gøre strygemærker smarte. Dit barn kan praktisk taget hoppe i sine bukser med det nyopståede hul ganske kort tid efter, hullet opstod. Hvis du har et strygemærke parat, kræver det blot et varmt strygejern til hurtigt at stryge mærket på – og vupti er bukserne klar til leg igen.

Find strygemærker her: https://www.maj-design.dk/143-maerker-strygemaerker.