Få hjælp til at bevare dit tandsæt hos din lokale tandlæge

By:

I gamle dage var det ikke unormalt, at man som fyrreårig havde mistet op til flere tænder, og derfor måtte have proteser i en forholdsvis ung alder. Går vi endnu længere tilbage i tiden, vil vi finde at tandbørstning ikke var almindelig praksis, og at mangen konfirmationsgave således bestod i tandudtrækning og et flot nyt gebis.

Sådan er det til alt held ikke længere. Inden for de seneste halvtreds år er gratis tandpleje blevet et tilbud til børn i folkeskolen, og der er langt større fokus på tandhygiejnen helt fra barnsben. Vi lærer tidligt at det er vigtigt at børste tænder, bruge tandtråd – og ikke mindst at besøge tandlægen med jævne mellemrum.

Mindst én gang om året bør du sætte dig til rette i tandlæge stolen og gabe højt. På den måde får din tandlæge mulighed for at lokalisere tandsygdomme og tilløb hertil, og samtidig følge dine tænders udvikling. Og så har du en meget større chance for at bevare dine tænder sunde, smukke og funktionelle hele livet igennem.

Hvad sker der under et tandlægebesøg?

Måske er det så længe siden at du var hos tandlægen at du har glemt hvordan et typisk kontrol besøg foregår. Når du besøger din tandlæge med henblik på et tandtjek og en rensning af tænder og tandkød vil tandlægen først og fremmest gennemgå din mund minutiøst. Samtlige tænder efterses, og tandlommerne måles i dybden for at se om de skulle være betændte.

Din tandlæge vil optage røntgen billeder som kan påvise eventuelle ansatser til karies, parodontose eller abscesser på steder der ikke kan ses med det blotte øje, for eksempel mellem tænderne eller undertandkødets rand. Og så vil dine tænder blive pudset af således at du kan forlade tandlæge klinikken med flotte skinnende bisser og frisk ånde.

Du kan finde din lokale tandlæge i Gistrup, Klarup og Storvolde på http://www.tandlaegerne-klarup.dk/ 

Posted in: tandlæge