Få behandling af din afhængighed

26 februar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du mistanke om eller ved du at du har en form for misbrug. Det kan være alt fra alkohol, stoffer eller et spillemisbrug er det muligt at få hjælp til at komme ud af det misbrug. Det er gratis at få en behandling af afhængighed på et af de danske behandlingscentre.

Det skyldes, at et misbrug eller afhængighed anses som en hvilken som helst anden form for sygdom og det er det gratis at blive behandlet for. En behandling er individuel og tager udgangspunkt af dit misbrug. Som udgangspunkt kan alle behandlingscentre hjælpe, men vælg alligevel et center der er specialiceret i lige din type misbrug.

Misbrugscenter

Indlæggelse eller døgnbehandling

For nogle er det nok at få nogle gode råd til hvordan de kan ændre nogle dårlige vaner og så klare de selv resten, men for de fleste skal der noget mere til. Det kommer også an på hvor voldsomt afhængigheden er. Nogle må først indlægges og blive deres fysiske afhængighed kvit først og hvis misbruget har været voldsomt kan det være nødvendigt at gøre det under nøje overvågning for at kroppen ikke går i chok. Først når der er styr på den del, kan den egentlige behandling gå igang.

For andre er det muligt at komme i døgnbehandling, men samtidig bo og arbejde som normalt. Det er en behandling der giver en mindre indgribning i dagligdagen, selvom man stadig få hjælp.

Når man er færdig med den reelle behandling er det stadig muligt at være tilknyttet behandlingscenteret. Det er for at forebygge et tilbagefald. Ofte er det nødvendigt at skifte ens vennekreds ud som typisk består af ligesindende og den tid man har brugt på ens misbrug, skal fyldes ud med noget andet langt mere konstruktivt. Ellers vender mange tilbage til gamle vaner af ren og skær ensomhed eller kedsomhed.