Bageforme er uundværlige, hvis du vil nå sikkert i mål med bagningen

29 January 2023 Camilla Sørensen

Bageforme er uundværlige, hvis du vil bage sikkert og nemt. De findes i alle former og størrelser, så det er vigtigt at vide, hvilken kageform der passer bedst til hver kage- eller brødopskrift.

 

Sådan virker en kageform

Kageform af blik er den mest anvendte type kageforme, fordi de er fremstillet af et metal af høj kvalitet, der fordeler varmen jævnt i hele kagen under bagningen. Disse forme har også rullede kanter, hvilket gør dem lettere at tage kagerne ud af og rengøre bagefter.

Non-stick-kageforme er ideelle, hvis du ønsker en hurtigere frigivelse og nemmere rengøring, da de normalt har en non-stick-belægning påført under fremstillingen for at sikre, at kagerne ikke klæber fast, når de bages. Andre materialer som f.eks silikonekageforme bliver også mere og mere populære. De er fleksible og kan bruges til at skabe dekorative kageformer som f.eks. stjerner eller hjerter.

 

image

 

Hvilke kageformstørrelser skal jeg bruge?

Når det gælder kageformstørrelser, afhænger størrelsen på din kage af den mængde kagedej, du bruger til hver kage. Det er god praksis at måle den mængde dej, du skal bruge, før du vælger en kageform, så du får den rigtige færdige størrelse til din kage. Hvis du bruger for meget dej, vil din kage flyde over under bagningen og måske ikke blive gennemstegt ordentligt i midten.

Generelt set kræver kager med mere end tre lag (eller etager) forskellige størrelser af forme, som skal stables oven på hinanden, når når det kommer til kageopsætning. På samme måde kræver kager i etager eller med en kuppelform flere størrelser kagedåser.

For at sikre et ensartet resultat, når du bager, er det vigtigt at have de rigtige kageforme og kageformstørrelser ved hånden. Uanset om du vælger kageformer af metal, kageforme med non-stick eller kageforme af silikone, er de vigtige for at sikre, at dine kager bages jævnt og kommer ud og ser perfekte ud!

Alt i alt er kageforme et uvurderligt værktøj for enhver bager og kan gøre hele forskellen i forhold til at producere konstant lækre bagværk hver gang! Med de rigtige værktøjer i hånden og viden om, hvilken kageformstørrelse du skal bruge, er du sikker på at skabe imponerende kreationer, som alle vil elske.