Diamantboring – når der skal bores i tunge materialer

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
Diamantboring - når der skal bores i tunge materialer

Har du nogensinde hørt udtrykket med, at diamanter varer for evigt og er damernes ven?

Den sidste del skal vi ikke beskæftige os med i denne artikel, men vi skal derimod behandle det emne, at diamanter er noget af det mest modstandsdygtige materiale, der findes i verden, da det også tager ufatteligt mange år af skabe diamanter.

Diamanter er derfor modstandsdygtige mod de fleste typer af andre materialer, hvor det ustandseligt ville vinde i en tvekamp eller lægge arm, hvis de kunne det.

Du ved måske, at diamanter ikke er menneskeskabte, i hvert fald ikke de naturlige af dem, da de kommer af kul, der har brugt mange, mange, mange år på at omdanne sig til diamanter.

Det forklarer også den dyre pris på diamanter og har gjort dem eftertragtede som smykker gennem flere århundrede, da de ikke er hyppigt forekommende og er svære at finde.

I nyere tid har industrien også set muligheden i at udnytte dette materiales hårbarhed og evne til at være robust og overgå alle andre former for materialer.

Selv en lille mængde af diamanter er stadigvæk stærkere end alt fra beton, asfalt, mursten og videre.

Derfor har man blandt andet udnyttet diamantens evne til at bore og skære med, så man både kan bruge diamanter til at lave diamantboring og diamantskæring.

Man kan faktisk blot sætte en lille smule diamant for enden af et bor, og så vil dette bor kunne bore gennem de fleste materialer; og det samme vil ske, hvis man bruger diamanterne til at skære med.

Disse diamanter skal selvfølgelig udformes, så de passer til disse boreenheder, men når først det er sket, så er det lige til at give sig i kast med skære eller bore med diamanter.

Hvem havde lige troet, at noget, man ellers brugte til smykker, også kan bruges til industriarbejde?

Flere Nyheder