Sådan laver du de bedste flødekartofler
Skal du have mørbrad eller noget lækkert kød, så er flødekartofler den perfekte kombination. Flødekartofler er så dansk, som det kan være, hvorfor det passer rigtig godt til mange forskellige retter med kød. Flødekartofler er både cremet og velsmagende, hvorfor det spiller godt sammen med en saftig bøf eller en lækker mørbrad. Dermed kommer du ikke til at savne sovs, hvis du har flødekartofler til.
Flødekartofler er også oplagt at servere for børn og unge, hvorfor det er noget der hitter for hele familien. Får du et større selskab, så er det oftest også meget overskueligt at lave flødekartofler, da det blot kræver en større portion som passer sig selv inde i ovnen. Når det er sagt så er der naturligvis flere måder at lave flødekartofler på, og det kræver du er opmærksom på, hvordan du bygger den op og tilbereder den, så den ikke bliver for tør eller undertilberedt. Kartoflerne skal være helt møre, og saucen skal være cremet og luftig.
Sådan laver du flødekartofler, der smager godt – hver gang
For at lave flødekartofler kræver det naturligvis gode kartofler. De skal naturligvis skrælles og skæres i tynde skiver. De tynde skiver skal placeres på et ovnfast fad. Det er en fordel at lægge dem på række. Du kan med fordel placere noget frisk rosmarin med stilke ovenpå kartoflerne. Det giver både smag og duft til retten.
Her er det vigtigt at du får saltet kartoflerne inden fløden kommer på. Kartofler kan trække meget salt, men vær opmærksom på, at det også dræner kartoflerne. Det er vigtigt at kartoflerne bliver dækket godt til med fløde. Herefter placerer du fadet i ovnen på 175 grader som klarer resten af arbejdet.
Tips til at lave de bedste flødekartofler
Hvis du er i tvivl om, hvordan fremgangsmåden er, eller hvad den rette mængde af de forskellige ingredienser skal være til x antal personer, så kan du med fordel besøge dk-kogebogen.dk.