Hvem skal sætte dine betonelementer op og sammen for dig?

30 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

En ting er jo, at du godt ved, hvor du skal have konstrueret dine betonelementer fra, så du ved, de er robuste, holdbare og skåret præcist til, så de kan holde i mange år.

Ved du det ikke? Jamen, det er da denne virksomhed, der skal stå for det arbejde: http://praefa.dk/

Men angående arbejdet, hvem der skal bruge disse betonelementer for dig og konstruere det, som de er lavet med henblik på, så er det nok nærmere bygningskonstruktører, der skal arbejde med dem sammen med det arbejdende folk i form af håndværkere med respektive færdigheder til brugen af dem.

For det er jo sjældent, at privatpersoner køber enkelte betonelementer bare for at have dem stående. Det forekommer skam, men det er mere i forbindelse med konstruktioner af bygninger, broer og lignende, at man får skabt betonelementer.

Lad os tage et eksempel med, at der er kommet et tilbud i udbud om at opføre, lad os sige, et museum i en provinsby i Danmark.

Så vinder et givent arkitektfirma den opgave. Så skal der konsulteres med byplanlæggere, kommunen og andre instanser, der skal give tilladelse til, hvor stor, omfangsrig eller mangel på samme, man må lave dette museum.

Dernæst skal der snakkes med ingeniører om, hvad der rent praktisk kan lade sig gøre, og når alle disse tilladelser er indhentet, og man er blevet enige om, hvordan og hvorledes bygningen skal opføres, så skal man have fat i nævnte firma, vi var inde på i starten af artiklen, hvis man vælger, at museet skal laves med blandt andet beton-elementer.

Derefter er det ellers bare med at lade det arbejdende folk sammensætte bygningen, og her kan man på forhånd have fremstillet alle betonelementerne, så man bare kan hente dem, som man har brug for dem.

Er der tale om en større bygning, har man nok ikke plads til at have alle disse betonstykker liggende, hvorfor man fremstiller partier ad gangen, som man får brug for dem.