Er dit spisebord bæredygtigt?

By:

Når du skal have fingrene i et nye plankebord af træ, er det vigtigt at træet er ansvarligt fremskaffet og certificeret. At anskaffe sig et smukt plankebord er en fremragende mulighed for at tænke bæredygtigt, da det er en økologisk forsvarlig måde at møblere sit hjem på.

Træ der er ansvarligt fremskaffet, er faktisk det eneste vedvarende byggemateriale omkring, der kan efterfyldes med ny vækst. Kulstofaftrykket, der er resultatet af produktion og forarbejdning af træprodukter, er drastisk lavere end for andre byggematerialer. Og da op til 50% af den tørre vægt af træ er kulstof, har de også kapacitet til at opbevare kulstof, noget der er afgørende i kampen mod klimaforandringer.

Bred vifte af muligheder

Det store udvalg af farver og toner af træ betyder, at der er masser af variationer i stil og look. Og det er helt uden at nævne de subtile, men mærkbare forskelle mellem korn og teksturer fra forskellige arter og udskæringer. Udover det faktiske materiale er der yderligere variation tilgængelig, idet enhver møbelproducent – især hvis du køber fra en individuel håndværker – tilbyder et unikt design, alt efter hvilken type møbler der konstrueres sammen med personlig smag. Med et bæredygtigt træbord er der rig mulighed for at være kreativ. Se for eksempel mere på Hipstory og lad dig inspirere.

Alsidighed

I modsætning til mange andre materialer ser træ godt ud i stort set alle omgivelser. Træmøbler kan være en del af ethvert design, hvad enten det er moderne eller rustikt, og forskellige arter vil se smagfuldt ud sammen med andre typer møbler.

Så hvis du vil gøre noget for både naturen og dig skal du have et plankebord til dit hjem i skandinavisk design. Spisebordet er samlingssted for hele familien eller vennerne når du holder fest, og et veldesignet spisebord i træ kan holde i mange år fremover.

Posted in: Plankebord