Voksen hund eller hvalp? Fordele og ulemper

24 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du længe drømt om at anskaffe dig en hund, og dermed en trofast ven gennem mange år? Så har du sikkert også gjort dig overvejelser angående hvorvidt du skal købe en hvalp hos en opdrætter eller adoptere en voksen hund fra et internat. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge modeller – og hvilken du vælger kommer utroligt meget an på dit livsstil og dit temperament. I det følgende kan du læse lidt om de tanker, du bør gøre dig førend du træffer din beslutning.

Hvad skal jeg overveje før jeg køber en hvalp?

Alle hundehvalpe er utroligt søde og nuttede, og det er de færreste som kan stå for deres kluntede opførsel, små våde snuder og store blanke øjne. Men før du styrter ned til den nærmeste opdrætter og kaster dig over den første den bedste lille hvalp, bør du overveje om du er et sted i dit liv hvor du kan afsætte tid og overskud til sådan én.

En hundehvalp kræver utroligt megen opmærksomhed lige fra dag 1. hvalpen kan risikere at blive ulykkelig om natten i det første stykke tid, fordi den savner sin mor og sine søskende. På den måde er det som at have en lille baby.

Her er der mange nybagte hundeejere som begår den store fejl at lade hvalpen sove i sengen, hvilket måske nok er hyggeligt mens den er lille og dunet, men mere besværligt når den er en fuldvoksen Golden Retriever. Og det er en vane som er svært at pille ud af hunden igen.

Hvis du i stedet adopterer en voksen hund, kan du være sikker på at den har modtaget træning og er renlig. Det er dog stadig en god idé at gå på hundeskole med sin nye hund, så at I på den måde kan lære hindanden at kende.

Du kan læse mere om det at anskaffe en hund på vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/