En gulvafhøvling i København til andet end gulve?

03 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske forestiller man sig, at når det ligesom ligger i ordet “gulvafhøvling”, at der kun bliver høvlet gulve ned, så er tjansen med at høvle ned for gulvafhøvlere – som oftest bliver foretaget af et gulvafslibningsfirma – begrænset til gulve.

Sådan er virkeligheden heldigvis ikke, og det kan komme dig og dine gulve i København og andet til gode.

Et godt gulvafslibningsfirma vil jo gerne have, at du bliver tilfreds kunde hos dem, og hvis de ligefrem kommer ud og kigger på dit gulv, som du ønsker høvlet ned, så kan det være, gulvafsliberen ligeledes kigger sig omkring og bemærker andre materialer af træ, der kunne trænge til en afhøvling.

Dette kunne blandt andet være trapper, gelændere, stiger, fodpaneler, lister, vindues-karme, borde og videre.

Og hvorfor ikke få et resultat med træmaterialet i samme lokale til at se ens og flot ud. For hvis du nu kun får gulvet høvlet ned med en supplerende gulvafslibning og endt af med en efterbehandling, så vil resten af inventaret af træ måske tage sig endnu mere slidt og falmet ud i sammenligning med resten, end det var i forvejen.

Så kan man eventuelt forhøre sig af med gulvafsliberen, eventuelt når vedkommende er ude at bedømme forud for gulvafslibningen, hvad der skal ske med gulvet, om vedkommende og personens medarbejdere eventuelt lige kan høvle andre elementer ned.

Gulvafsliberen har jo både værktøjet og erfaringen til at høvle og slibe ned, så det kan du lige så godt udnytte, fremfor at hyre en anden håndværker ind eller – Gud forbyde det – at du prøver på selv at gøre det og får et dårligt resultat ud af det.

Nogle elementer – såsom borde og lister – er det måske nemmere at udskifte end at høvle ned. Det er lidt sværere med et gulv at gøre, samt det ville blive rigtig dyrt at udskifte.

Men forhør dig med gulvafsliberen, hvad der ellers kan blive høvlet ned, nu firmaet er på besøg.