Kranio-sakral terapi til børn og voksne

10 March 2021 Astrid Pedersen

editorial

Måske kender du lidt til kranio-sakral terapi. Men vidste du at kranio-sakral terapi også kan bruges til børn og babyer?

Prøv kranio-sakral terapi til børn

Den blide og effektive behandlings form kranio-sakral terapi egner sig i særdeleshed til behandling af spændinger og ubehag hos de helt små. Børn som lider af smerter i bevæge apparatet, i ryggen eller i bindevævet vil sjældent føle sig godt tilpas med massage eller zoneterapi. Det er for voldsom og for smertefuld en oplevelse for et lille barn, især hvis dets energi niveau i forvejen er lavt og det måske ikke har fået en god nats søvn i umindelige tider.

Derfor kan du med fordel forsøge med kranio-sakral terapi hos en terapeut som har erfaring inden for behandling af babyer og børn. De helt små spædbørn kan stadig lide under eftervirkningerne af en hård fødsel eller måske endda af at have ligget skævt placeret i livmoderen. Her vil kranio-sakral terapi kunne gå ind og hjælpe barnet med at opnå den rette balance og harmoni i kroppen og dermed mindske den stress og det ubehag disse traumer måtte medføre.

De lidt større børn på mellem to og fem år vil kunne have glæde af kranio-sakral terapi i forbindelse med behandling af dårligt søvnmønster (for eksempel som følge af mareridt og rastløshed med videre). For børn i denne aldersgruppe gælder at de hverken har sproget eller begrebs apparatet til at kunne sætte ord på deres smerter og ubehag.

Derfor vil kranio-sakral terapi i kraft af sin status som universel og holistisk behandlings form kunne hjælpe barnet uanset hvori problemet består. Du vil opleve at dit barn kommer sine spændinger og sin rastløshed til livs og vil kunne fungere mere optimalt – og med et højere energi niveau – i dagligdagen.

Du kan læse mere om kranio-sakral terapi til børn og babyer på https://www.dorthemargrethe.dk/.