Derfor er dit indeklima så vigtigt

By:

Det er vigtigt at have fokus på boligens indeklima, især hvis du eller andre i familien har allergi eller astma eller du gerne vil undgå det. 

I takt med at vores boliger er blevet bedre isoleret, har boligen svære ved selv at sørge for udluftning og det gør risikoen for skimmelsvamp og husstøvmider større. Det er derfor vigtigt at sørge for at der bliver luftet grundigt ud flere gange om dagen. En af mulighederne frem for at åbne døre og vinduer og lave gennemtræk 2 gange om dagen, er at få et ventilationsanlæg. Evt med varmegenvinding. 

Hvordan virker et ventilationsanlæg med varmegenvinding

Et ventilationsanlæg med varmegenvinding genanvender den varme luft, frem for at den forsvinder ud af boligen. Samtidig udskiftes luften i boligen og indeklimaet forbliver godt og sundt. Det er muligt at læse mere på https://dit-indeklima.dk/

Det er nemmere at installere et ventilationsanlæg, samtidig med at boligen bliver bygget eller hvis der er et uudnyttet loft. Er det ikke muligt, må man enten leve med rør i boligen eller skjule dem i rørkasser. 

Hvad kan du ellers gøre?

Ud over at sikre at der bliver luftet godt og grundet ud, er der flere ting du ellers kan gøre. Det ene er ikke at tørre tøj indendørs. Det skal enten ske udenfor eller i en tørretumbler. Vandet i det våde tøj vil fordampe, men vil forsvinde ind i boligen. 

Husk at bruge emhætten når du laver mad og åbne vinduerne efterfølgende, så mados og lignende kan udskiftes med ny og frisk luft. 

Det er en almindelig vane at lukke døren til soveværelset om dagen, men det er en rigtig dårlig ide. Vi udskiller en masse CO2 og fugt, når vi sover og hvis døren er lukket, er det ikke muligt at få udskiftet luften ved at den cirkulere rundt i boligen, så den bliver ny og frisk.

Posted in: genveks